Tehke üks võileivapaus – ma jagan soovitusi!

Kohe peale Lõuna-Itaalia puhkust, kus sõin igas variandis aedvilju ja värskeid mereande, kostitas mind rammusama saadetisega Estover – meile toodi suur kogus Philadelphia toorjuustu.

Muidugi, olen ma erinevaid toorjuuste ennegi söönud, nendest süüa teinud, niisiis see sündmus ei kõla just erakordselt, aga juba peale vaadates ning erinevaid maitseid sorteerides, hakkas kohe silma, et tegelikult ei ole ma selliseid juuste enne maitsenudki. Näiteks, suurimad üllatajad valikus olid magus Milka šokolaadi, paprika-sibula ja tšilli toorjuustud.

P3590349Kokku sain proovida 7 maitset: Original, Light, küüslaugu-ürdi (light), murulaugu, paprika-sibula, tšilli ja Milka šokolaadi toorjuustu.

Meie suhe võileibadega on nii ja naa – võib minna nädalaid ilma, et me võileivamaterjali ostame, aga samas, peale seda võib järgneda periood, kui me tahame palju võileibu süüa. Me ei osta kunagi päris niisama vorsti ja juustu, võileib peab olema maitsekas, nii tervislik, kui olla saab – see võiks olla omamoodi elamus. Üleüldse, on meie peres kõikide toitude puhul see reegel, et ka kõige lihtsamaid asju, nagu puder ja võileib teeme hoole ja armastusega, mitte möödaminnes asi, mida kiiruga haarata ning sisse kugistada.

Üks mõnusamaid söögikordi on hommikusöök – kõik on värsked, räägime päevaplaanidest, ergutame end kohviga, tujud on head ning enamasti on see ka meie võileiva söömise aeg. Niisiis, peale reisi oli eriti mõnus hommikuti rahulikult putru, võileibu, kohvi ja jutustamist nautida ning tänu Philadelphia erinevatele toorjuustu maitsetele, oli meil üks kõneaine juures – arutleda, milline toorjuust millega sobib või milline on meie lemmik. Teate küll ju neid põhjalikke toiduanalüüse perekeskis!

P3590435
Meie võileivalaud. Ärge laske end eksitada, sellist rikkalikku valikut meil igal hommikul laual ei ole, aga arvestades, kui kiiresti ja lihtsalt kõik valmis, siis  – miks mitte?

Minu lemmikud jagunesid kahe leeri vahel – kas kõige tavalisemad, Original ja Light, või üllatavalt tšilline magusa tšilli toorjuust.

Tšilli oli ka Jaanuse ja minu ema lemmikmaitse, kes parasjagu meile külla sattus. Veel oleme saanud mitmeid päevi arutada selle üle, et kuidas on see võimalik, et kõik Philadelphia juustud on NII kreemikad! Võrreldes teiste toorjuustudega on vahe tõesti märgatav – läikivad, kreemjad ja tugevate maitsetega!

Minu meelest maitsekate tšilli ja paprika-sibula toorjuustudele ei olegi palju lisandeid vaja – määrisin näkileivale toorjuustu, mille kreemikus selle üsna kiiresti pehmemaks teeb, lisasin paar magusa paprika viilu ja oligi ergutav vitamiiniamps valmis.

P3590437
Kas näete seda väikest punast tükikest paprikaviilude all – jah, tšilli toorjuustul on päriselt ka tšilli sees!

P3590360

Murulaugu ja küüslaugu-ürdi toorjuuste segaksin mina pigem selliste maitsetega, nagu must leib, kurk, redis, till, lõhe ja pea igale sellisele värskele maitsele piserdan mina lisaks sidrunimahla, mis annab ekstra “vungi”. Me paneme sidrunimahla isegi aedviljasupile, nii et võimalik, et see on lihtsalt meie maitseeelistus, aga uskuge – tasub proovida, sest iga asi saab justkui peenralt korjatud maitse juurde – nii värske ja krõmps!

Murulaugu toorjuust on sellele omaselt laugune ja värske, mulle on alati murulauguga maitsed meeldinud, toob mõnes mõttes lausa kevadise tunde. Küüslaugu-ürdi toorjuust on jällegi küüslaugu ja ürdine, aga mitte liiga ründav, niisiis, kui ei suuda vahel küüslaugumaitselistele asjadele vastu panna, siis see on täpselt paras – ei ole justkui äsja küüslauku söönud tunne ega lõhn. Küüslaugu-ürdi toorjuustu suur erisus on ka see, et see tuleb light’ina! Seda kasutaksin ma kohe kindlasti ka, näiteks, dipikastmena, kuna toorjuust ise on nii kreemikas ja samas, ei koorma ka liigselt ei maitselt ega rammususe poolest.

P3590371P3590450P3590440

Ja jõuan järjega enda lemmikute juurde – Original ja Light! Põhjus, miks just need on minu lemmikud, on nende universaalsus – ei võistle ühegi teise lisandi maitsega ja kasutusvõimalused on lõputud.

P3590368

Kreemikuse juttu olen juba rääkinud, aga ma ei saa üle, kui kreemikad need on! Original lihtsalt sulab suus ja on toorjuustule omase soolaka maitsega. Light on mu absoluutne lemmik – ei jää kreemisuse poolest teisele sugugi alla, samas maitselt on mahedam. Pidin illustratsiooniks lausa pildi tegema – seda peab oma silmaga nägema! Ma olen harjunud, et light-versioonid on üldiselt pudisemad, aga see oli nagu … siidine kreem!

P3590414

Mulle väga meeldis nendest teha puhtamaitselisi veiseliha ning tomati-basiiliku-kappariampse.

Lõuna-Itaaliast tõin kaasa terve paki nende piirkonnale iseloomulikke kiudainerikkaid kuivikuid, mida tuleb veest läbi kasta, siis lisad tomatid, muud ained, mida soovid. Mina lasin veest minimaalselt läbi (originaalis on need kivikõvad), lisasin õhukese kihi toorjuustu, tomatit, basiilikut, kappareid. Viib. Keele. Alla.

P3590408
Geniaalne Pugliast toodud Freselle Integrali

P3590421

Ja veiselihast tegin toorjuustuga Bresaola-rulle (singile toorjuust peale, keerad rulli) ning lihtsalt näkileibade peale. Rauataseme eest ka hoolitsetud!

P3590427

Ja viimane peatükk! Magustoit!

P3590392

Esimene aus ülestunnistus on see, et postitust tehes avastasin – mul ei ole Milka toorjuustust üldse pilte. Kõik pildid, mis sain, on keegi õgimas või tühi tops. See on ulmeline asi, mis selles Milka välimusega toorjuustupakis on! Estover saatis neid niigi 2 pakki ja meie oleme ise juba vähemalt 20 juurde ostnud – ikka pilti ei kusagil! Ma ei oska seda millegagi võrrelda ka – justkui kondentspiim ja Milka šokolaad oleksid omavahel ära segatud, aga mitte imal, vaid mingi vastupandamatu … maitse! Üliläikiv, kreemikas, siidine – ma pole mitte kunagi midagi sellist kogenud, päris ausalt! 😀 Isegi Jaanus, kes on teravate maitsete hindaja, oli sellest rabatud! Siin ei ole muud öelda, kui minge jahtige ja kui käpa peale saate, ostke mitu pakki, sest kes see ikka päevas mitu korda poevahet tahab käia!

Sorry, not sorry.

Aga kes suur šokolaadisõber ei ole (kuigi, peale Milka-juustu maitsmist pole miski garanteeritud), siis nende kreemjate toorjuustudega saab väga edukalt teha puuviljasaiu, mis maitsevad nagu juustukook, ma luban! On tõenäoline, et ma sõin ise nendest enamus ära …

P3590379

Sellised elamused “tavalise” toorjuustuga! Nüüd ma siis mõistan, miks on Philadelphia nn toorjuustude kuninganna – minu jaoks on eelkõige see kreemjas, siidine tekstuur, täiesti vastupandamatu party in my mouth!

Ja nüüd üleskutse kõikidele, kes tahavad Philadelphia toorjuuste täiesti niisama proovida! 

Hakake Philadelphia toorjuustude jälgijaks Facebookis ja Instagramis ning kummaski kanalis läheb 14. augustil kõikide jälgijate vahel loosi kast enda valitud toorjuustudega!

Lõppu mõned piknikupildid – ikka võileibadega!

P3590283

 

3 kommentaari “Tehke üks võileivapaus – ma jagan soovitusi!

  1. Osalen. Need võileivad on nii ahvatlevad. Ja tahaks samamoodi katsetada midagi uut ja huvitavat kas siis hommikusöögil v mingil muul toidukorral.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s