Üks parimatest leidudest! Kes soovib maaletoojaks hakata?

Pühendan selle postituse lapsevanematele, kes ei soovi enam kausse söögitooli alt kokku korjata, vaid tahavad lasta lapsel omaette söömist harjutada ilma nõusid püüdmata.

Kunagi, kui Johan sai Twistshake Eestilt kingituse, ei teadnud ma sellest firmast suurt midagi – asjad olid head, kuid rõhk tundus olevat lutipudelitel ning sellega seonduval. Minu lastel lutipudelite ja piimapulbriga asja ei ole olnud, niisiis, ega ma ei saanudki sellest brändist nii suurt aimu. Aga saime ka ühe joogitopsi, mida jäimegi kasutama – väga mahukas, tugev, ei mingit beebimustrit. Postituses, kus ma neid asju kirjeldasin, näitasin, et topsist ikka tuleb veidi vett välja, aga tegelikult kasutama hakates ega ikka väga ei tulnud küll, tõenäoliselt oli paar tilka kuskile vahele jäänud või midagi.

Igatahes! Joogitops oli lausa nii hea, et kasutasime selle ribadeks peaaegu sõna otseses mõttes – kummi osa läks lõpuks katki, üleüldse sai parajalt “vatti” loopimiste, pesemiste, närimiste näol. Nüüd, kui tops oli katki, otsustasin, et ma ikka ostaksin ühe sellise veel. Mis siis, et Johan joob tavalisest pudelist või tassist, aga igaks juhuks, sest vahel on autos või kuskil liikumise peal, vaja tilgavaba varianti, et hoida riideid kuivana. Ta päris nii osav ei ole, et kunagi midagi maha ei mulistaks. Niisiis, asusin topsi otsima, aga Eestis on nii kesine valik, ma ei saa aru, miks. Twistshake’l oli kunagi neoonkollektsioon, mida enam ei toodeta ja Eestis on ainult selle kollektsiooni jäänused. Võimalik, et teen edasimüüjatele liiga ega pole õiget ostukohta lihtsalt tabanud.

Ma olen Twistshake jälginud Instagramis juba ammu ja tean, et neil on väga ägedaid värve ning esemeid. Otsustasin, et ok, teen tellimuse nende Euroopa kodulehelt, sest ma ei tahtnud suvalist topsi, vaid just seda. Ma olen suurte laste joogitopsidega suhteliselt palju alt läinud –  küll ei tule piisavalt välja, küll lasevad läbi, küll on lihtsalt mulle mitte meeldiv välimus. Oskarile oli ka niikuinii topsi vaja ja nii ma siis kodulehel tuhnima hakkasingi. Seda enam, et kuna ma olen liitunud ka nende uudiskirjaga, siis sealt saab päris tihti sooduskoode ning tellimise hetkel oli ka parajasti mingi kampaania käimas.

P3350988.JPG
Värvivalik on neil päris lai. Mina jäin neutraalse halli juurde.

Tegelikult ei tahtnud ma mingitest joogitopsidest rääkida, vaid hoopis sööginõudest. Ma tõesti ei mõista, miks neid Eestis ei ole, sest Twistshake teeb ühtesid geniaalseid laste sööginõusid! Nende toode (patendeeritud) Click-mat on lihtsalt nii imeline! Ma avastasin need kodulehel ringi liikudes ja no, pidin tellima!

Ma tahan, et Oskar saaks rahulikult ise söömist harjutada ilma, et ta kausi kohe põrandale virutaks ja ma ei olnud leidnud selliseid iminapaga nõusid, mis paigal ka püsiksid. Click-mat’i põhimõte on see, et on tehtud silikoonist matt, mis käib lauale (neid saab erinevaid suurusi valida, vastavalt lauale) ja sinna peale käib keerates söögikauss või -taldrik. Samal ajal, kui sööginõud paika keerad, kinnitub matt eriti tihedalt laua külge vaakumisse ning seda on lapsel võimatu liigutada. Tegelikult kinnitub see niisama ka, aga ma avastasin, et kui taldrik peale keerata, siis teeb see selle töö juba ära. Mina võtsin Mini-suuruses mati, sest kartsin, et meie Ikea Antilop toolile muu ei mahugi. Teistest suurustest ei tea ma midagi, aga see läheb ideaalselt.

Kausse ja taldrikuid saab kodulehelt valida selliseid, mida ise tahad – kõik nõud ühilduvad kõikide suuruste mattidega. Mina võtsin ühe kolmese komplekti, kus on nii kauss kui taldrikud. Lisaks sellele, et nad matil püsivad, tulevad need kaantega, niisiis, kui lapsel jääb söök alles, siis lihtsalt kaas peale ja kappi, ei mingit ümberkallamist kuskile Tupperwaresse (mitte, et see nüüd teab, mis keeruline oleks). Ja lisaks sellele, et kausse saab kaanetada, saab neid ka kappi üksteise otsa kinnitada, sest ka nõude kaantel ja põhjas on kinnitused, nii, et kogu see lastenõude virn ei ole nagu suur kola, mis kuskil kummuli on, vaid ehita kasvõi laeni torn nendest – kõik püsib tugevasti paigal.

Lisaks topsidele, matile, kaussidele võtsin ka söögiriistade komplekti, mille ma oleksin võinud metallotsaga võtta. Võtsin plastikust, et no, Oskarile harjutamiseks, aga samas, mida ta ikka harjutab – selge on see, et plastikkahvel väikelaste komplektides väga kahvli funktsiooni ei täida. Ja kas keegi ütleks, mis mõte on sellistesse komplektidesse nuga panna? Kas lihtsalt see, et laps näeb, et vanematel on ning tahab ka? Sest see nn nuga on lihtsalt mingisugune plastikust … asi – täiesti kasutu.

Veel võtsin kaks taskuga pudipõlle. Nendes ma natuke pettusin, sest arvasin, et on pehmemad, aga tegelikult on need ikka päris tugevad ja lapsele tunduvad ebamugavad, natuke segavad. Võib-olla kunagi hiljem, aga hetkel jäävad küll vist tagaplaanile.

P3360005

Aga jah, see Click-mat on nii geniaalne, et jälle on tunne, et oh, miks ma ometi varem ei teadnud, sest mida vähem igasuguseid katsetusi ja kohe õigeid asju, siis seda vähem jamamist, raha raiskamist ja muud kola enda kodus. Ma usun siiralt, mida vähem asju, seda õnnelikum elu, sellepärast peavadki need olema kvaliteetsed. Ma nüüd loodan, et Twistshake’l on ka vastupidav põhjamaine kvaliteet, siis oli ost küll kümnesse.

Muide, rääkides Oskarist ja söömisest, siis kas asi sellest, et ta on teine laps või lihtsalt põhjalikum, rahulikum, kui oli Johan, aga ta ei vehi lusika ja kahvliga niisama, vaid saab aru küll, et teoreetiliselt käib see kuidagi toidu sisse ja siis suhu. Praktiliselt võtab natuke aega ja harjutamist ning haarab rohkem käega sööki, saab vähe kiiremini. Aga jah, isegi kahvlit üritas toidu sisse suruda ja oli häiritud, kui see nii ei läinud (oleksin ikka metallnõud võinud võtta). Näiteks, siin on üks kahvli peale vihastamise näide.

Et postitus päris sodi ja kisaga ei lõppeks, siis natuke puhtamaid pilte ka:

6 kommentaari “Üks parimatest leidudest! Kes soovib maaletoojaks hakata?

  1. Kunagi ostsin mingi iminapa osaga kausi. Kauss siiani kasutuses, aga see iminapa osa ära visatud, sest laua küljes kinni ta küll ei hoidnud. Vist Briti blogi ühest videost nägin ka sellist, mida sangasid alla vajutades kinnitada, aga googeldades ei leidnud jälle midagi. Nii et aitäh postituse eest!

    Liked by 1 person

  2. ezpz matid haakuvad päris hästi ja sobivad antilop’ile ka. Mul veel paar odavat iminapaga kaussi ka, haakuvad nii, et vanajumal ise ei saa ka lahti, kui nippi ei tea. 😀 eks vist õnneasi, mille otsa sattud, valik on tegelikult väga suur.

    Meeldib

  3. Tellisin oma 1a7k selle kid cupi, aga tundub, et kui see lekkimisvastane silikoonjupp seal avade ees on, siis tal on raske vett kätte saada. Ta vist ei saanudki aru, et sealt midagi saab ja pöördus oma vana tassi juurde tagasi. Pidin selle nii sättima, et suurema ava eest võtsin ära.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s