Basiilikuhambapasta – kõlab ju hästi?

Jälle on pikk blogipaus sisse tulnud, kuid kes on samas olukorras, kus peres on mitu väikest last, siis nendele on paus igati mõistetav. Arvuti on mul endiselt nurgas unelemas ega mõtlegi aktiveeruda, niisiis, pean ikka Jaanuse läpakaga sõbraks saama, mis mul üle jääb.

Teate! Minust on vist saamas “ökoemme”. Aahh, kuidas mulle see sõna ei meeldi, sest seda kasutatakse justkui halvustavalt, kuigi kui mõelda, siis mis selles halba on? Enne lapsi pidi mul kõik kõige vängem olema – nõudepesuvahend, enda pesuvahendid, pulbrid, hambapastad – kõik. Hoolimata sellest, et mul on väga tundlik nahk, kasutasin ikka kõikvõimalikku keemiat ja mida rohkem, seda uhkem, sest alati oli tunne, et muidu jääb mustaks. Ma muutusin ÜLIrahutuks, kui keegi nõusid pesi ja kraanikauss või švamm ei ole paksu vahuga koos.

Sööke sõin ka hoolimatult igasuguseid – ma ei mõistnud mingeid vitamiinide tagaajamisi või mitmekülgsuse väärtustamist, sest mind väga ei huvitanud või siis olgem ausad, ma olin nii töö-, stressi-, ringisahmimise lainel, et ma võtsin suva ainese sisse, peaasi, et ei minesta, töötlesin kõik kiiresti mõjuva keemiaga läbi, peaasi, et ei haise ja nii ma elasin. Päris piinlik isegi.

Nüüd, kui mul on lapsed, on peas mingi “klikk” käinud ja tagasiteed ei näi olevat – ma tahan hoolega valida, mida kasutan. Ma ei ole ideaalne “ökokas”, sest endiselt kasutan keemiat, aga kohe kindlasti vähem, kui varem.

Seega, võib arvata, kui hea meel oli saada ühelt maaletoojalt pakki, kus olid nii ökosöögid, vannitooted ja hambapastad. Eriti hea oli seda saada, kuna kui lugesite mu eelmist postitust, siis enda eest hoolitsemine ja poputamine kulub vägagi ära ning tõenäoliselt väärivad seda kõik emad.

Põnevatest vanniõlidest ja -sooladest räägin varsti ning toidukraamist ka, aga täna tutvustan teile öko-hambapastasid.

Minu kinkekarbis oli 3 L’Angelica hambapastat ja ma pean ütlema, et need tulid meile väga sobival ajal, sest oleme pidevalt uute ja mahedate hambapastade otsinguil. Oleme juba ammu loobunud sellistest, mida varem fännasin ehk nendest, mis justkui suu põletushaavadega katab, kui kohe ära ei loputa.

Iga naine, kes on olnud rase ja imetab (seda enam, et kaks korda järjest), teab, et hambad on peale sellist “vatti” eriti nõrgad ja tundlikud. Põhjusega on rasedad ja alla aastaste laste emad hambaravitoetuste saajate nimekirjas. Enda kogemusest võin öelda, et mul pole hambad mitte kunagi nii tundlikud olnud, kui nüüd – iga asi võib valu teha ja seetõttu on eriti kriitilise tähtsusega õiget hambapastat kasutada.

L’Angelica hambapastad põhinevad 100% looduslikel ekstraktidel, mis pärinevad orgaanilisest põllumajandusest. Need ei sisalda GMO-d, parabeene, silikooni ega sünteetilisi vahuaineid. Naturaalsetel ekstraktidel on puhastavad, põletikuvastased ja antiseptilised omadused ning on maheda maitsega. Ja mis minule isiklikult väga meeldib – looduslik Itaalia toode ja olles suur Itaalia fänn (milline klišee) ning teades, kui häid loodustooteid sealt saab, siis usaldan neid tooteid ja kasutan suurima hea meelega.

Mina sain proovida nendest kolme:

 1. Igemeid ja hambaid kaitsev hambapasta basiiliku ja aaloega – eriti itaallaslik, eksole. See on vana tõde, et aloe vera on põletikuvastane, kuid ei aimanud, et basiilikul nii tugev toime on, et seda lausa pastasse panna. Samas, loogiline, kuna basiiliku söömine pidi küll kehas olevaid mürke hävitama, miks ei peaks siis hammastel toimima. Igatahes, minu lemmik.
 2. Valu ja hammaste tundlikkust vähendav teepuuõliga hambapasta – ma peaksin seda kauem ja järjepidevalt kasutama, et mõista, kas mõjub ka nii, nagu peab.
 3. Valgendav ja värskendav hambapasta eukalüpti ja piparmündiga. Sama, mis eelmises punktis – huviga kasutan ja vaatan, kas hambatoon heledamaks ka muutub.

P3270801

Tõsi küll, ma ei saa nende kohta väga pikalt midagi kirjutada ega enne ja pärast efekti edasi anda, kuna olen neid tõesti alles proovinud, mitte kasutanud. Nagu looduslike toodetega ikka, siis mõju võib avalduda pikema aja vältel, aga ma võin juba praegu (peale nädalast kõikide pastade proovimist/kasutamist) öelda, et tõenäoliselt oleme enda uued lemmikud leidnud, sest peale pesu on hambad puhtad ja värsked, kuid kõrvetavat tunnet ei ole ning tajun, et säästan sellega kõvasti enda tundlikke ja õrnas seisus hambaid.

Mis puutub Jaanusesse ja hambapastadesse, siis tema pole iial tugevatoimelisi sallinud või on see üldse meeste eriline omapära, sest olen teiste puhul ka seda kuulnud –  hambapastade kõrvetav omadus hakkab vastu. Igatahes, tema on selle saadetise üle ka päris õnnelik.

Ja veel üks hea asi – kuna need pastad on tõesti looduslikud ning maheda maitsega, siis sobivad ka lastele, jee!

Kellel samuti nende toodete vastu huvi tekkis, “ökoemmede kiiks” peale on tulnud või lihtsalt soovib teadlikke ja loodussõbralikke valikuid teha, siis praegu on ideaalne aeg neid hambapastasid katsetada, sest märtsi lõpuni on L’Angelica hambapastad Biomarketites soodushinnaga! Nii, et kiirustage, sest märtsi pole enam kaua järele jäänud!

4 kommentaari “Basiilikuhambapasta – kõlab ju hästi?

 1. jaaaaa! Ma muutusin ka peale lapse sündi ”ökoemmeks” 😒😀 toitumine,kodukeemia jne,varem oli suht suva aga nüûd jälgin väga mis ja kuidas.
  Kusjuures,hammastega seoses.Käisin hambaaratil ja selle ajajooksul kui rase olin ja nüüd kui mu poeg on 1a8k on mu hammaste olukord kohutav,elusees pole auke olnud ja nüüd 2,5aasta jooksul neli 😑

  Liked by 1 person

  1. Ma alles võtan end kokku, et minna. Ma kardan, et mul pole nii suuri summasid võttagi, mis hambaarstil peale kahte last kuluda võib. Ehk siis hammas ei hakka peale (ma olen nii vaimukas).

   Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s