Meil on nüüd lemmikpidžaama ja elu kõige esimene hommikumantel!

Ma olen varem maininud, aga mainin veel – mul on alati hea meel, kui saan siiralt lugejatele midagi soovitada. TUDU (Tudukids) lasteriiete bränd võttis minuga ühendust ning saatis Johanile ja Oskarile kingitusi. TUDU loojaks on ema, kes alustas laste orgaanilisest puuvillast riiete tootmisega, lisandusid veel rätikud ja hommikumantlid ning äsja ka voodipesu. Ehk siis jälle on tegemist ettevõtliku emaga, kes annab oma panuse selleks, et ka teiste emade elu mõnusamaks teha ning selliseid ettevõtmisi toetan kahe käega!

Meie saime Oskarile kombeka ja Johanile tema esimese hommikumantli.

Ma võin öelda, et pidžaamad, jumpsuitid, toakombekad – need on asjad, mis on meil Oskari puhul koguaeg kasutuses ehk siis neid ei ole iial liiga palju, võiksin öelda, et isegi vähe. Johanist neid väga järgi ei jäänud, sest tema oli suvebeebi ning meie palavas korteris üsna tihti body väel või üldse alasti, seega mul ei olnudki kogemust, milline on hea või mitte.

Näiteks, üllatav oli see, et lukuga pidžaamad, mida Johaniga kasutan, sest need on maailma mugavaimad, ei ole Oskaril üldse head – tal ei ole ju veel märkimisväärselt pikka kaela ja luku osa lihtsalt jääb kuskil lõua alla kriipima, kuigi seal on see kate peal. Materjalide ja lõigete osas üleüldse olin ära unustanud, kui nõudlik olin vastsündinu riiete osas ja kui vabaks on valik läinud pooleteise aastase jaoks. Oskarile on väga raske mõnusaid riideid valida, sest tema tundmused ja kõik tajud on ju väga hellad – iga asi võib natuke häirida, pigistada, kõhuhäda tuua jne ning tema nutt on selline, et iial ei tea, kas on ebamugavast riietusest, temperatuurist, kas kuskilt sügeleb – kõik on uus ja kõik tekitab hirmu või ebamugavust tema jaoks, niisiis, võimalikult mugavad riided on vastsündinu puhul eriti tähtsad.

Ma sain ülimeeldiva üllatuse, kui nägin TUDU jumpsuit’i/kombekat/pidžaamat, milleks iganes ma seda parasjagu pean. Kangas on tõesti mõnus – orgaaniline puuvill, millele lisab mõnusat vetruvust väike elastaaniprotsent – see teeb meie jaoks elu väga lihtsaks, sest kuskilt ei jää kiskuma, vaid venib mõnusalt kaasa, samas ei lotenda, vaid on ümber keha, tõepoolest, see on nüüdsest lemmikpidžaama ja ma ei kiida tühja või moepärast. See öökullipidžaama läheb KOHE pessu, kui mustaks saab ja panen KOHE selga, kui on ära kuivanud, nii mõnus materjal! Mõnus on ka see, et suurus on pikendatav ehk siis hetkel kasutame käte-jalgadeosi üleskeeratuna, kuid õige pea keeran alla, sest lapsed kasvavad ju nii kiiresti! Üleüldse, kõik beebide riided, mida vähegi kannatab nii disainida ja õmmelda, peaksid olema pikendatavad.

Aa, muide, detail, mida ma ei ole pildistanud, on see, et taga tagumiku osas on ka tumesinine kangas, ma ei tea, miks, aga see lisab nii palju juurde, kuidagi eriti nunnu pamp 😀 Kellel huvi, vaadake SIIT kodulehelt pilte, seal on tagumisest poolest ka pilt, aga võin öelda, et päriselus on see armsam, sest noh, beebi on sees.

Esimese kuu piltidel oli Oskar oma lemmikpidžaamas, ei mingit uhket ja ebamugavat komplekti ning minumeelest tulid need kodused pildid väga armsalt välja, nii et näete, sobib ka pildistamiseks! Kuigi neid pilte olen jaganud, siis jagan veel.

Teine meeldiv üllatus oli Johani hommikumantel. Üks pooleteistaastane laps ei suuda vist tavalises hommikumantlis väga tublilt ringi käia, meie oma kindlasti ei suudaks – vöö oleks lahti, mantel koguaeg seljast ära, lisaks on pikk vöö lastele ka ohtlik. Kui nüüd aus olen, siis isegi nihutan koguaeg hommikumantli vööd, sest see ju tuleb koguaeg lahti. Aga TUDU hommikumantlid on laste eripära arvesse võtnud ja teinud need eest lukuga, tagant väikese kummiga, et päris kottis ei oleks. Nii, et Johanil on nüüd tema esimene hommikumantel! Need “tema esimesed” on alati nii erilised ja vean kihla, et kui hommikumantlist loobumise aeg tuleb kunagi, siis nutan riidekapi juures, et “oii, Jaanus, vaata, Johani ESIMENE hommikumantel, ärme seda ka ära anna!”

See on täpselt selline asi, et enne ei teadnudki kui väga ma seda vajasin, kuni sain. Enne käis asi nii, et vann, kuivatamine, kreemitamine, kohe pidžaama selga. Aga nüüd on nii, et peale kreemitamist saab riietumisega oodata, mis on väga hea. Ise ma ka kohe peale duši pikki riideid ei taha selga panna. Igatahes, Johan saab mõnda aega hommikumantlis ringi tiirutada või vaikselt mõnuleda, seda on talle kerge selga panna, see on tal seljas mõnus ja vaba, nii et kelle lastel ei ole veel hommikumantlit, siis soovitan – nii mugav ja olgem ausad, nunnu ka. Midagi eriti armsat on selles, kui väikesel lapsel on hommikumantel seljas ja ma isegi ei tea, miks see eriti armas on. Aga no, mis minu jaoks pole armas, kui asi puudutab mu musirulle.

Siin siis üks tüüpiline peale-vanni-ei-taha-magama-minna poiss on oma elu esimese hommikumantliga.

Ühesõnaga, tõesti kiidan tooteid ja loodan, et mida aeg edasi, seda laiemaks nende valik muutub, sest materjalid on nii head ning see on minu jaoks laste riiete valimisel peamine asi, mille järgi otsustan.

TUDU kodulehele saate uudistama minna siit: https://www.tudukids.com/et/

ja nende Facebooki leht asub siin: https://www.facebook.com/tudukids/

 

6 kommentaari “Meil on nüüd lemmikpidžaama ja elu kõige esimene hommikumantel!

 1. Oh kui hea postitus ja minu jaoks nii õigel ajal. Meie printsess-rüblikul on atoopiline dermatiit ja just talvisel ajal lööb see jalgades välja, nii et juba kuu aega otsin võimalikult nahasõbralikkust materjalist riideid lapse jala ümber. Ilmselgelt kehv otsija olen, aga nüüd siis tean kodumaist ettevõtet, mis sobib igati minu kriteeriumitega. Minu süda ja mu olematu palk on võidetud! 🙂

  Liked by 1 person

 2. Sa oled nii palju muutunud. Kunagi lugesin su blogipostitust tõelise armastuse leidmisest ja kõigest, nüüd ei tunne enam äragi. Ainult beebiasjad ja beebimured. Kui sünnitamine tõesti muudab naist nii palju siis päris kurb. Pärast lapsi kaob nagu enda elu ja ühiskonnatunnetus ära, elatakse nagu mingis mullis koos titadega. Aga ma loodan et kõik titemammad tulevad sellest välja kunagi ja naeravad selle üle kuidas nad enne koopas elasid.

  Meeldib

  1. Huvitav tähelepanek. Ma alustasin blogimisega, kui ootasin esimest last ehk siis see ongi koguaeg üks titejutt siin olnud. Hetkel ongi elu selline, et muud elu ei kuule ega näe (võrreldes enne lapsi ajaga), aga ma teadvustan endale, et see on selline periood, lapsed on nii väikesed veel. Nagu pea iga ema seda teab ja ütleb, et algul see just nii ongi. Ma ei usu, et naeran selle üle hiljem stiilis oikuiloll, pigem võtan, kui tavalist äsja lapsed saanud eluetappi, sest see see on.

   Meeldib

 3. Nii hirmsasti tahaks, et leiduks oma 6k lapse kõrvalt aega, et kõik viimase poole aasta postitused läbi lugeda tagantjärgi (osad on juba õnnestunud). Nimelt eelmisel nädalal sattusin lapse pika une ajal üle pika aja blogidesse, sh ka siia ning siis vaatasin, et mida, juba teine laps käes, juba kuu vana, mis-mis?! Ja siis meenus, et viimati jõudsin raseduse lõpus blogide lugemisega tegeleda ning sellest on juba niiiii palju aega möödas, kuigi see on läinud silmapilgutusega! Aga nii tore on näha, et endiselt blogimiseke aega leiad – kindlasti on paljudel põnev lugeda, kuidas elu kahe väikese vanusevahega lapsega välja näeb, samuti mind kui emmet huvitavad väga ka postitused, kus mõnd toodet soovitad või üldiselt plussidest/miinustest kirjutad (nt käru). Ahjaa, tagantjärgi: Palju-palju õnne uue beebi sünni puhul ja rohkelt naeru teie päevadesse! 🙂

  Liked by 1 person

  1. Aitäh sulle! Ausalt, ma ise ka imestan, kuidas ma neid postitusi üldse teha jõuan, aga samas elu kahe lapsega on küll paras kaos, aga mitte raskem, kui siis kui Johan beebi oli. Johani beebiiga oli tõeline “bootcamp” minu jaoks 😀

   Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s