Eesmärk kõigile: te peate seal ära käima! Ja muud igapäevast juttu.

Tulin niisama juttu ajama.

Saime auto korda, jee! Kuigi samas ma pean ütlema, et nii hea oli autovaba olla – sõita bussidega, planeerida aegu, käia kohtades, kus muidu ei käiks, sest mingid stampmõtted on peas (kus parkida jne). Inimene on ikka harjumuste ori. Igatahes, nii imelikult kui see ka ei kõla, tekitas autopuudus mingi vabaduse tunde – et aa, ilma autota on ka päris hea elu võimalik, mitte kodus passimine. Või no vähemalt tallinlastel on see elu päris hea – sõida tasuta palju tahad. Ega mujalgi see väga kallis ei ole.

Pealegi, ma ei pane tähelegi, kui vähe me liigume. Jaa, käime jalutamas, aga pikki maid ei läbi lihtsalt niisama, pigem muneme siin ja seal, aga kui autota elu on, siis vaja rohkem jala käia, bussipeatuste asukohtadega arvestada jne – pani päris tõsiselt mõtlema, et miks me seda rohkem ei tee? Miks me siis nii palju jala ei käi ja ühistranspordiga ei sõida, kui auto on korras?  Ise oleme veel tarbimise vähendamise poolt, eksole, väga pikk maa minna.

Siis käisin ja pildistasin Jaanuse õde, vennanaist ja nende sõbrannat – tegime metsavahel fotosessiooni. Ma ei ole fotograaf, tegin niisama sõbrannade pilte. Meil sai nii palju nalja – terve mets kajas meie naerust. Isegi Jaanus, kes Johaniga sinna jalutama oli tulnud, leidis meid hääle järgi üles, kuigi terve mets oli igasugust rahvast täis. Illustratsiooniks paar anonüümset pilti ka.

 

Päevad lähevad nii märkamatult, sest Johan on nii aktiivne ja liikuv, ei ole enam mingit kärutamist ja vaikset jalutust – ta tahab koguaeg möllata ning üritame ikka seda talle pakkuda. Niisiis, ma ei jõua arvutissegi, sest kohe, kui läpakat näeb, viskaks sellele kõhuli, plänniks kaanega ja sada asja ning kui ma ei lase, siis jaurab kuni jaksab. Lihtsam on läpakat mitte võtta.

Aga pole hullu, möllame õues, kui vähegi ilma. Tänase päeva põhjal võib öelda, et suva see ilm – vihma sadas, käisime Kaberneemes Pootsmani suvekohvikus ja Johan oli kõige rohkem huvitatud vihma kätte jooksmisest – täitsa savi, et tuul, märg jne.

Rääkides kohvikust – seda peavad Jaanuse sõbrad, aga miskipärast* sattusime me alles nüüd esimest korda sinna.

*miskipärast – eelmisel suvel (kui nad avasid) olin viimast otsa rase ehk kopp ees ja siis sündis Johan, sealt edasi tuli tume maa – elu unevastase vastsündinuga

Oh, kui keegi ei ole veel käinud, siis minge! Menüü, õhkkond, keskkond – kõik on nii mõnus, et jäime sinna õhtuni – oleks ilm päikseline, oleksime sinna hilisõhtuni jäänud või üldse ööseks. Sõime suitsulesta, suitsukammeljat, mis oli serveeritud salati, kartuli ja koorekastmega. Kõlab nii tavaliselt – kala, kartul, kaste, aga tegelikult see, kuidas need tehtud, oli tõesti hea, kahju, et söögist pilti ei teinud. Johanile võtsime lasteprae, milleks oli kalakotlet ja praekartulid – läks väga hästi. Lahe on, kui laps sööb juba nn suurte inimeste sööki. Maitsesin tema toitu ka, tõesti hea, kotletis olevad kapparid andsid lisamaitset – ei mingit vanakooliplönni. Kapparitega on vist see, et kas meeldivad täiega või üldse mitte, mina kuulun esimesse gruppi. Olid vist kapparid seal … 😀

Siis võtsime veel kooki (valik oli tohutu) ja kohvi. Ühesõnaga, täiega mõnus päev oli.  Btw, taimetoitlastele on see ka väga hea koht – ainus liha, mis menüüs, on kala, kuid lisaks sellele on vegge värki. Terves kohvikus on tunda kvaliteeti – söök, retseptid, toorained – kõik peavad olema tasemel, vähemaga nad ei lepi – seda on värskendav näha, et ei minda odava masstootmise peale üle, et hulgikaubandusest mingit plönni, millest saab mitu kuud süüa teha ja siis ka pahaks ei lähe.

Pootsmani Suvekohviku FB leht on siin: https://www.facebook.com/pootsmanisuvekohvik/?fref=ts nii, et uurige asja ja minge käige ära ning võimalikult ruttu, sest muidu avastate alles suve lõpus, kui hea koht see on ja siis ei jõuagi nii palju käia, kui tahate! Me läheme raudselt veel – mõnus linnast välja saada, mitte niisama uitama, vaid kindlasse kohta, kus on meri ja hea söök.

Teisest rasedusest ka. Mul ei ole aega olnud mõelda sellele, ainult siis, kui Johaniga mässan ja avastan, et ma ei tohiks nii palju teda tassida, temaga möllata jne, kui vaja oleks. Muidu ei ole midagi hullu, aga kui tunnen, et raskeks läheb või toonused tulevad, siis on see meeldetuletus, et aajah, rasedus piirab. Vaikselt tunnen liigutusi, aga ikka veel väga vaikselt, nii, et vahel tekib kahtlus, kas see oli ikka liigutus ning seetõttu olen natuke mures vahel, et kuidas uuel ikka läheb ja kas kõik on hästi.

Üleeile käisin ämmaemanda vastuvõtul ja sain kinnituse – jah, hästi, thank god! Ilusti südamelöögid korras, minuga ok, on ikka hea tunne küll. Suva kõik muu ebamugavus, aga terved lapsed on KÕIK.

Eile käisime ka perearsti vastuvõtul ning see oli viimane – Johan on kohe-kohe ühene, järgmine aeg tuleb alles jaanuaris vist, kuid enne jõuan uue beebiga kontrolli minna, leppisime kokku, et siis lepime uue aja Johanile ka kokku. Lasin ära teha ka 1-aastase vaktsiini leetrite-värkide vastu, kuna hetkel on Euroopas puhang, mis pidi Eestile juba päris lähedal olema. Johan on nädala pärast 1, polnud hullu. Järgmine aeg oleks alles augusti lõpus pakkuda olnud. Perearst ütles seda ka, et leetritega pole ammu keegi Eestis kokku puutunud, niisiis diagnoosimine ning ravi oleks päris karm – kogemusteta arstid asuksid asja kallale. Jah, loevad jne, aga reaalne kogemus on ainult väga vanadel pensionile läinud arstidel, kui sedagi.

Muide, Johan on ikka täielik raudmees. Süst oli talle suva, ei nutnud ega midagi, pigem tahtis süstalt ja üldse asju, mis seal kabinetis oli ning õnnetu oli alles siis, kui pidime riidesse panema ja ära minema.

Nädala pärast on mul aastane laps. Ja teine laps on mul ka juba, veel kõhus, aga olemas ta on. Millal see kõik juhtus? Paar aastat tagasi arvasin, et see elu jääb minust puutumata – ei mingit meest, lapsi, asju. Nagu vanemad ja targemad ütlesid – juhtub kõik täpselt nii äkki, et ei oska oodatagi. Ma ei uskunud neid, et ahh, mida nad seletavad oma vanarahvatarkust, aga ok, jah, selles osas oli küll õigus, et kõik on järsku olemas.

Ok, ma jooksen nüüd poodi, enne kui kinni pannakse. Midagi head tahaks. Kahju, et seda müstilist head, mis ühte rasedat rahuldaks, olemas ei ole, aga ma lähen vaatan, äkki on midagi leiutatud.

 

6 kommentaari “Eesmärk kõigile: te peate seal ära käima! Ja muud igapäevast juttu.

  1. Katriina on vist siis ka koerte (või üldse loomade) karva lõikamise vastu? Mismoodi on ohutute mahapestavate värvidega looma karva katmine julmem nende karvkattesse omaniku suva järgi soengu lõikamisest… Ja kui juba kommenteerima hakkasin siis tuletan meelde, et Kariloomadele lastakse lausa spreivärvidega numbreid nahale nt.( ja sellest mis veel kariloomadega tehakse ei hakka parem kirjutamagi, eks me kõik tea ja kiida kaudselt takka). Selline hukkamõist sinu poolt ei tunduks võltsvagadusena ainult juhul, kui oled 100% vegan (mitte lihtsalt taimetoitlane)

   Meeldib

 1. Jaanus. ära räägi aia august, kui teemaks on aed. Koera iseloomu polegi keegi kahtluse alla seadnud. Ka see, et Valner on selline- ja teistsugune, ei muuda koeravärvimise case olematuks.

  Normaalse ajuehitusega inimesed lihtsalt ei väärkohtle oma loomi ja nii lihtne see ongi.

  Meeldib

  1. Normaalse ajuehitusega inimesed ei ole potentsiaalsed mõrvarid ka (ei sõida purjus peaga ega peksa naisi), samuti ei mängi suurt ja head loomakaitsjat, mille abil raha välja pressida. Niisiis, jama allika tõid, sest see mida Valner kriiskab, on tõsiselt kaheldav. Aga ok, rääkides koerast. Pole värvimise seigaga kursis, küll aga paljude muude seikadega ja pean mainima, et kui kõikidel koertel oleks nii hea elu ja oleksid nii hoitud, kui nemad seal, siis poleks loomakaitsjaid vähemalt koertele küll vaja.

   Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s